ارتودنسی با لیزر:مزایا و کاربرد

لیزر

لیزرهای بافت نرم دارای کاربردهای مختلفی در ارتودنسی می‌باشند از جمله جراحی لثه، فرنکتومی، اپرکولکتومی، مسطح کردن پاپیلا، آشکار کردن ابزار موفقت انکوریج، از بین بردن زخم‌های آفتی، بیرون آوردن دندان نهفته و حتی سفید کردن دندان. جراحی با لیزر به عنوان یک روش کمکی به بسیاری از متخصصین ارتودنسی کمک می‌کند تا طرح لبخند بیمار بهبود پیدا کند و کارایی درمان افزایش یابد. پیش از استفاده از لیزرهای بافت نرم در عمل‌های بالینی، پزشک باید بطور کامل علم پایه، پروتکل ایمنی و خطرات مرتبط با آن را درک کرده باشد.


امروزه بسیاری از متخصصان ارتودنسی درمان‌های ارتودنسی متعددی را با لیزر برای بیمارانی که ممکن است به دلیل سیم‌کشی دندان‌ها یا سایر درمان‌های ارتودنسی مشکلاتی در لثه‌های خود داشته باشند، ارائه می‌کنند. تکنولوژی پیشرفته لیزر راه را برای بسیاری از درمان‌های ضروری لثه بدون عمل جراحی هموار کرده است بطوری که درمانی تقریباً بدون درد و فرایند بهبودی سریع و راحت فراهم می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص درمان‌های ارتودنسی با لیزر می‌توانید از طریق شماره  02122224674- 02122259797 با ما تماس حاصل فرمایید. مشاورین و دستیاران ما پاسخگوی تمام سوالات شما خواهند بود.

لیزر درمانی چیست؟


لیزر1

لیزرها پرتوهای دقیق با انرژی بالا هستند که بطور متداول در انواع مختلف تخصص‌های پزشکی از جمله دندانپزشکی و ارتودنسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از لیزرها برای استفاده بر روی بافت‌های سخت مانند استخوان‌ها و دندان‌ها طراحی شده‌اند در حالی که برخی دیگر جهت کشتن سلول‌های تومور، کاهش درد و التهاب و تسریع بهبود زخم‌ها بر روی بافت‌های نرم استفاده می‌شوند. متخصص ارتودنسی و دندانپزشک اساساً از لیزرهای بافت نرم بر روی لثه‌ها به منظور افزایش کارایی درمان استفاده می‌کنند. لیزرها با اهداف مختلفی در درمان‌های ارتودنسی و دندانپزشکی کاربرد دارند از جمله:

  • لیزرهای پوسیدگی دندان جهت برداشتن بافت پوسیده در دندان و آماده‌سازی مینای اطراف آن برای مواد پرکننده استفاده می‌شوند. لیزرها همچنین برای گیرایی یا سخت کردن مواد پرکننده مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • تغییر شکل یا درمان بیماری‌های لثه
  • نمونه برداری یا برداشتن زخم‌ها. لیزرها اغلب برای از بین بردن بخش‌های کوچک بافت از دهان بیمار برای بررسی بیماری‌هایی مانند سرطان استفاده می‌شوند.
  • لیزرهای سفید کننده دندان‌ها اغلب جهت تسریع روش‌های سفیدکننده دندان‌ها که توسط متخصصین ارتودنسی انجام می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. متخصص ارتودنسی یک محلول بلیچینگ پراکسید را بر روی سطح دندان‌های بیمار اعمال می‌کند و سپس آن را با استفاده از پرتوی لیزر فعال می‌کند.

مزایا


بسیاری از بیماران اغلب از مزایای کلیدی درمان ارتودنسی با لیزر متعجب می‌شوند. آیا لیزرها می‌توانند باعث تسریع روند درمان و بهبودی سریع‌تر شوند، آیا لیزرها نتایج بهتری نسبت به انواع دیگر درمان‌های ارتودنسی ارائه می‌کنند و راحت‌تر هستند؟

از آنجایی که استرس و فشارهایی که بسیاری از درمان‌های ارتودنسی در حین مرتب کردن دندان‌ها بر روی آنها وارد می‌کنند، مراقبت از لثه جهت برطرف کردن مشکلات عملکردی و زیبایی ضروری است. درمان‌های ارتودنسی با لیزر مزایای متعددی را نسبت به روش‌های درمانی سنتی ارائه می‌کنند. برخی از این مزایا عبارتند از:

  • درمانی تقریباً بدون درد
  • کاهش خونریزی
  • کاهش دوره بهبودی
  • کاهش خطر عفونت
  • درمان بسیار دقیق

اما شاید مهم‌ترین دلیل محبوبیت لیزر در درمان ارتودنسی این است که بطور چشمگیری مدت زمان درمان را کاهش می‌دهند. اگر متخصص ارتودنسی قصد ردیف کردن دندان‌های شما را جهت ایجاد لبخندی زیبا داشته باشد، بطور معمول بر روی هر دندان از بریس استفاده می‌کند. در موارد متعدد، سطح دندان ممکن است بطور جزئی یا کامل با بافت لثه پوشانده شده باشد که احتمالاً به دلیل نهفته بودن دندان می‌باشد. صرفنظر از دلیل آن، استفاده از لیزر جهت برداشتن این بافت اضافه‌ی لثه بطوری که متخصص ارتودنسی بتواند به راحتی براکت را روی آن نصب کند، می‌تواند شش ماه زمان انتظار را حذف کند. متخصص ارتودنسی از یک بی‌حس کننده موضعی پیش از برداشتن بافت لثه استفاده می‌کند.

کاربردها


درمان ارتودنسی با لیزر دارای کاربردهای بسیاری بوده و مزایای متعددی به همراه دارد. متخصصین ارتودنسی از لیزرها برای درمان مشکلاتی مانند نامرتبی دندان‌ها، فاصله بین دندان، کراس بایت، اوربایت، اپن بایت، انحراف خط وسط دندان‌ها و جلوآمدگی دندان‌ها استفاده می‌کنند.

درمان ارتودنسی با لیزر دارای کاربردهای متعددی برای بیمارانی است که ممکن است مشکلاتی در لثه‌های خود در حین سیم‌کشی یا سایر درمان‌های ارتودنسی داشته باشند.

فرنکتومی

فرنکتومی اغلب قبل یا بعد از درمان ارتودنسی انجام می‌شود تا اطمینان حاصل شود که دو دندان بالا یا پایین در جلوی دهان دور از هم قرار نمی‌گیرند. فرنوم یک تکه بافت است که بین این دو دندان قرار می‌گیرد و از حرکت آنها در جهات مختلف و ایجاد یک فاصله در وسط آنها جلوگیری می‌کند. در صورتی که فرنوم بسیار کوتاه یا ضخیم باشد، دو دندان جلویی ممکن است از هم فاصله بگیرند. با تکنولوژی پیشرفته لیزر، متخصصین می‌توانند این مشکل را بدون نیاز به جراحی اصلاح کنند.

برای این منظور، متخصص ارتودنسی بی‌حس کننده‌ی موضعی را اعمال کرده و سپس از لیزر برای نرم کردن این الیاف و حرکت آنها جهت پیشگیری از به عقب رفتن دندان‌های بیمار استفاده می‌کند.

فرنکتومی همچنین می‌تواند برای کاهش حساسیت دندان و کاهش تحلیل لثه انجام شود. استفاده از لیزر امکان انجام جراحی فرنکتومی تقریباً بدون درد را طی فرایندی نسبتاً سریع فراهم می‌کند.

ژنژیوکتومی

لیزر2

بسیاری از افراد مبتلا به مشکلی تحت عنوان لبخند لثه‌ای هستند که خصوصیت آن وجود بافت بیش از حد لثه در اطراف دندان‌ها است که باعث می‌شود، دندان کوتاه به نظر برسد. ژنژیوکتومی یک عمل زیبایی لثه است که به منظور متوازن و متقارن کردن دندان‌ها طراحی شده است. در این عمل از یک لیزر مدرن برای تغییر شکل دقیق لثه‌ها استفاده می‌شود. درمان ژنژیوکتومی که لیفت لثه نیز نامیده می‌شود بطور معمول بدون درد بوده و دوره‌ی بهبودی بسیار کمی دارد. با انجام این جراحی، می‌توانید با اعتماد بنفس بیشتر لبخند بزنید و دندان‌ها زیبای خود را به نمایش بگذارید.

حذف پلاک

لیزر3

یک استفاده متداول دیگر از لیزر در ارتودنسی در حین درمان از بین بردن پلاک‌ها می‌باشد. پلاک یک غشای نازک، نرم و چسبنده است که بر روی دندان‌ها تجمع پیدا می کند و محل انباشته شدن میلیون‌ها باکتری می‌باشد. این باکتری‌ها قندهای موجود در مواد غذایی را تجزیه کرده و اسیدهایی را طی این فرایند ایجاد می‌کنند. این اسیدها در صورتی که بر روی سطح دندان‌ها و لثه‌ها جمع شوند به مینای دندان حمله کرده و می‌توانند باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه شوند. برای بیمارانی که دندان‌هایشان سیم کشی شده است، اغلب دسترسی به برخی از سطوح روی لثه‌ها و دندان‌ها دشوار می‌شود بطوری که باعث تجمع پلاک شده و اغلب منجر به التهاب لثه‌ها می‌گردد. برای پیشگیری از این اتفاق، متخصص ارتودنسی از یک لیزر برای حذف بافت اضافه لثه استفاده می‌کند تا بیمار بتواند جهت رعایت مناسب بهداشت دهان خود به تمام بخش‌های لثه‌ها و دندان‌ها دسترسی پیدا کند.

بعد از درمان ارتودنسی

پس از اتمام درمان، متخصص ارتودنسی وضعیت لبه‌های دندان‌ها و نیز خطوط لثه بیمار را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که مرتب بوده، دارای ارتفاع یکنواختی می‌باشند و متقارن هستند. لثه‌ها اغلب در بیماران با دندان‌های کج و نامرتب غیر یکنواخت می‌باشند. بعد از اینکه متخصص ارتودنسی و بیمار از مرتب بودن دندان‌ها رضایت پیدا کردند، از لیزر برای اصلاح خطوط لثه‌ها استفاده می‌شود بطوری که متقارن و یکنواخت شدن آنها موجب زیبایی بیشتر لبخند می‌گردد.


به این پست امتیاز دهید.
ارتودنسی با لیزر:مزایا و کاربرد
5 از 1 رای