روش های درمان و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان

or1

امروزه بطور روز افزونی تقاضای بیشتری برای درمان ارتودنسی در بزرگسالان وجود دارد و تشخیص علت آن نیز دشوار نمی‌باشد. پلاک‌های ارتودنسی که به سختی قابل مشاهده هستند به این منظور تهیه می‌شوند تا گزینه‌های متنوع‌تری در اختیار بزرگسالان برای این درمان قرار گیرد. بسیاری از بزرگسالان هزینه برای اصلاح طرح لبخند خود را از نظر اجتماعی و حرفه‌ای پر منفعت می‌دانند. از طرفی مرتب کردن دندان‌ها می‌تواند بخش مهمی از فرایند افزایش اعتماد بنفس باشد.

با اینکه اغلب این گمان وجود دارد که سیم‌کشی دندان بر روی جوانان انجام می‌شود، اما در حقیقت هیچ سنی برای انجام این روش دیر نمی‌باشد. تنها شرط این است که لثه‌ها و دندان‌ها سالم باشند. این بدین معنی است که در حین مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن خونریزی نباید مشاهده شود و یا بسیار جزئی باشد و همچنین دندان‌ها نباید بیش از حد لق باشند یا پوسیدگی فعال داشته باشند. جهت دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط درمان با متخصصین ما در کلینیک تخصصی دکتر فتحیان تماس بگیرید.

درمان ارتودنسی برای بزرگسالان به چه دلایلی ضروری می‌باشد؟

دلایل متعددی برای ضروری بودن انجام درمان ارتودنسی در سنین بالا وجود دارد. برخی از این دلایل عبارتند از:

با افزایش سن،‌ دندان‌ها می‌توانند حرکت کرده و دچار به هم ریختگی و نامرتبی شوند. اگر دندان‌های یک فرد نامرتب باشند در طول زمان می‌تواند موجب سایش دندان‌ها و ایجاد درد، شکستن بخش‌های ترمیم شده، شکستگی دندان‌ها، حساسیت و مشکل در تمیز کردن برخی قسمت‌ها گردد. بستن فاصله بین دندانی، آسان‌تر کردن مسواک زدن و نخ کشیدن و ... از مزایای انجام ارتودنسی در بزرگسالان می باشد.

ویژگی‌های ارتودنسی بزرگسالان

or2

درمان ارتودنسی برای بزرگسالان از دو جنبه‌ي مهم متفاوت است:

  • اول اینکه رشد فک‌ها در بزرگسالان کامل شده است بنابراین تغییرات در ساختار واقعی فک را نمی‌توان با استفاده از ابزار ارتودنسی به همان روشی که برای کودکان در حال رشد امکان پذیر است، انجام داد.
  • دوم اینکه بیماری‌های لثه در بزرگسالان بیشتر از کودکان شایع می‌باشند. هنگام استفاده از تجهیزات ارتودنسی، نیروهای ملایمی بر روی دندان‌ها اعمال می‌شود بطوری که دندان‌ها می‌توانند بر روی استخوان اطراف خود حرکت کنند. سلامت لثه نقش مهمی را در تمام این موارد ایفا می‌کند؛ در صورتی که بافت‌های لثه در حین درمان ارتودنسی سالم نباشند، ممکن است تحلیل استخوانی رخ دهد و موجب تضعیف بهبود طولانی مدت دندان‌ها شود. بنابراین هرگونه بیماری لثه باید پیش از شروع درمان ارتودنسی کنترل و درمان شود. به منظور حفظ سلامت لثه، باید در حین درمان ارتودنسی بطور منظم جرم‌گیری کنید و در عین حال بهداشت مناسب دهان و دندان نیز در خانه رعایت شود.

انواع ابزار ارتودنسی برای بزرگسالان

تمام ابزار ارتودنسی اساساً به یک شکل عمل می‌کنند: اعمال نیروی خفیف و ثابت برای حرکت دندان‌ها به موقعیت مناسب. اما نحوه‌ی اعمال این نیروها می‌تواند متغیر باشد زیرا فناوری‌های جدیدی در سال‌های اخیر در دسترس قرار گرفته‌اند. برخی از ابزار جدید و غیر محسوس‌تر طوری طراحی شده‌اند که ساده‌تر با شیوه‌ی زندگی شخصی و شغلی بزرگسالان تطبیق پیدا کند. انواع ابزار ارتودنسی عبارتند از:

بریس‌های فلزی متداول

or3

این نوع بریس در واقع همانی است که هنگامی که شخصی که تحت درمان ارتودنسی قرار گرفته را تجسم می‌کنید: یعنی براکت‌های فلزی کوچک که به دندان‌های جلویی متصل شده‌اند. یک سیم نازک از میان براکت‌ها عبور کرده و از هر دو طرف به نوارهای فلزی که اطراف دندان آسیاب عقبی می‌پیچند، متصل می‌شود.

بریس‌های لینگوال

or4

این بریس‌های فلزی به پشت دندان‌ها (به طرف زبان) متصل می‌شوند بطوری که سایر افراد نمی‌تواند آنها را ببینند که این از ویژگی‌های مثبت این نوع بریس‌ها است. اما عیب آنها این است که عادت کردن به آنها دشوارتر بوده و نسبت به بریس‌های سنتی گران‌تر می‌باشند.

بریس‌های شفاف

or5

به جای براکت‌های فلزی قابل توجه در دهان می‌توان از بریس‌های شفافی که از سرامیک، پلاستیک یا ترکیبی از هر دو ساخته شده‌اند استفاده کرد. این بریس‌ها به سختی قابل مشاهده هستند هرچند سیم‌های نازکی که از میان آنها عبور می‌کنند مشخص می‌باشند. اما این بریس‌ها نسبت به بریس‌های فلزی بیشتر مستعد شکستن هستند.

بریس‌های نامرئی ارتودنسی

or6

به عنوان جاگیزینی برای انواع ثابت ارتودنسی که در بالا اشاره شد، ارتودنسی نامرئی نوع متحرک است. این نوع بریس‌ها در واقع مجموعه‌ای از پلاستیک‌های شفاف که تری (Tray) نامیده می‌شوند هستند و بطور دقیق بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. هر تری بخشی از مجموعه‌ای می‌باشد که دندان‌ها را به آرامی حرکت می‌دهد تا زمانی که به موقعیت ایده‌آل برسند. این تری‌ها با کمک یک نرم‌افزار تخصصی طراحی می‌شوند که یک مدل مجازی از دندان‌ها را تهیه می‌کند.

روند انجام درمان ارتودنسی در بزرگسالان

or7

بریس‌های ثابت شامل براکت و سیم می‌باشند. سیم‌ها فشار خفیفی را روی هر دندان وارد می‌کنند در حالی که براکت‌ها دسته‌هایی هستند که نیرو را به دندان انتقال می‌دهند. در طول درمان، متخصص ارتودنسی در فواصل زمانی معین تنظیماتی را برای حفظ فشار مورد نیاز برای ادامه‌ی حرکت دندان‌ها به یک جهت مشخص انجام می‌دهد. بریس‌های پلاستیکی نامرئی دندان‌ها را از طریق تنظیمات جزئی در هر تری که بر روی دندان‌هایی که نیاز به حرکت دارند فشار می‌آورد، جابه‌جا می‌کند. تری‌ها طبق توصیه متخصص ارتودنسی هر دو هفته یک بار تعویض می‌شوند تا از حرکت تدریجی و دائمی دندان‌ها اطمینان حاصل شود.

آیا این درمان همراه با درد است؟

بله استفاده از بریس‌ها در ابتدا همراه با درد می‌باشد. قرار دادن آنها بر روی دندان‌ها دردی ندارد و در واقع درد و فشار یک یا دو روز پس از آن ظاهر می‌شود. این درد ناخوشایند است اما خوشبختانه این دوره تنها چند هفته ماندگار است. به منظور تسکین درد، چند بار در روز دهان خود را با آب نمک گرم بشویید. از نخ دندان بطور مرتب استفاده کنید و برای بریس‌ها نیز محافظ لب تهیه کنید. پس از تقبل هزینه های ارتودنسی دندان و در حین درمان باید غذاهای نرم مصرف کرد و جویدن به آرامی و با دقت انجام شود. پس از چند ماه بریس‌ها به هیچ وجه موجب ناراحتی و مشکل نمی‌شوند.

چرا باید هنگام استفاده از بریس از دهان محافظت کرد؟

or8

صرف زمان و تلاش برای تمیز نگه داشتن دندان‌ها و بریس‌ها بسیار مهم است. این امر از بروز مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و التهاب لثه جلوگیری می‌کند. همچنین معاینه‌ی منظم و معمول دندان‌ها در حین درمان ارتودنسی نیز اهمیت زیادی دارد. این معاینات برای اطمینان از سلامت دندان‌ها و دهان ضروری می‌باشند.

پس از درمان   

b2ap3_thumbnail_dandane-motahrek

استفاده از نگه‌دارنده پس از درمان ارتودنسی، فارق از اینکه از چه نوع ارتودنسی استفاده شده و در چه سنی تحت درمان قرار گرفته‌اید، بسیار مهم است. اگر دندان‌ها به مدت کافی در موقعیت جدید خود قرار نگیرند تا استخوان‌ها در اطراف آنها ایجاد شوند، ممکن است به محل اولیه‌ی خود باز گردند و این چیزی نیست که ما یا شما به دنبال آن هستیم. پس از درمان به شما توصیه‌هایی برای حفظ لبخند جدید و زیبای خود ارائه می‌شود تا این ظاهر در سال‌های پس از درمان همچنان ماندگار باشد.

هزینه

هزینه ارتودنسی دندان بطور عمده بستگی به نوع خاص بریس مورد استفاده و نیز مدت زمان مورد نیاز برای درمان دارد. گزینه‌های شما محدود به انواع بریس‌هایی که متخصص ارتودنسی در اجرای آنها تجربه دارد و نیز وضعیت نامرتبی دندان‌ها می‌باشد. متخصصین ارتودنسی ما مشاوره‌ای رایگان را در اختیار شما قرار می‌دهند پس جهت اطلاع از هزینه‌های درمان با ما تماس بگیرید.


به این پست امتیاز دهید.
روش های درمان و هزینه ارتودنسی در بزرگسالان
3 از 4 رای